em...sambil2 tunggu waktu berbuke,cek smpat la nk taip tuk ri ni. Ni dah masuk minggu ke 8, yang wat cek gelabah gat cz de 1 tugasan group kne wat kajian luar x buat lagi. Sebabnye?sebelum ni dah cari 2 3 tempat tuk di interview, mule2 pihak diorg kte ok..tup2 kte xleh plk..huhu...gane ni? dugaan..mgu depan kne submit dh...mmber try nk wt kat tempat akk die,p nak kne wt sbtu ni,pk2 dh suntuk gat...jauh plk,so dh terdesak sangat cek cadang wat kat libry je(and de 1 lagi cdgn tmpat) hah..kaji la pe yang nak kaji(pasal etika).Lectrr bagi ke x lain kire..hi2..p i'Allah boleh,libry de organisasi gak kan??

ri ni murah rezaki, kak lin wat kelas 1 jam je..(suke kls habis awl,p mgu depan kene ganti 3 jam haha) so pas kelas terus gerak g libry. p tanya akk kat kaunter,wah...prosedur paling lingkup ktorg wat..hu2,slowtalk..spe nak kne intrview..Akk 2 duk belek2 surat duk belek2 soaln..em...cam ok je responnye..p die bagi cadangan jmp Tim.Pustakawan lagi bagus coz die bhgian survis n yang arif hal etika, atau pentadbiran ni TP..so g la nek ke tingkat 4 di libry..fuhh...sempput...p demi tgs kami gghi jg..huhu

Tanya2 kat kaunter, katenye TP baru je turun jap gi die nek...
so tunggu..........tunggu....tunggu....
hi2...die sampai,"Tunggu saye ke?,kenape"
so kami pun mulekan bicare...

bincang2 pnye bncang...die snyum je..respond pun alhmdllh baik sgt. Yela bukan mudah ri ni tunjuk surat sok dah boleh intrview...huhu alhmdllh syukur mudah sangat pengurusan...
kami kua libry gan senyuman tande kesyukuran,mane xnye orang len dah p pjabt sane p institusi sni tah g mane2 dh...ni dh last minit,p xpe klu kite dh usahe, doa dan tawaqal i'Allah Allah xkan sie2kan usahe hambenye kan, cume lambat atau cepat je..jadi jangan mengeluh dengan usaha yang tidak menjadi itu cume menuntut kesabaran daripade kite saje..2 la hikmahnye

oopss...buke pose dlu,t smbung...

pas balik dri libry, cm bese duk kat port biase tnggu zhr, kul 2 de kelas balik. Jumpe mmber kelas tanye la khbar ttg report etika dh siap ke blm?emm...."g intrview je awl2 buat dok lagi, tugas pun xbagi lagi"... kate mmberku.

em...jadi sme je la wat awl/lmbt..(??)em..xpe la sekurang2nye kami xla ketinggalan sangat cume org len xyah pk dh sal intvw cm kami je...p pe2 pun xksh la...janji hepi and dapt siapkan kije jgn tnguh2 dh..

em ri ni umur dh bertambah 1 angke 21-22 (makin pendek umur)..Ramai kawan2 yang wish,kwn2 kat tagged pn(maaf cek xsmpat nk reply cz bbrpe k'sltan yg berlaku)..time kasih byk2 terharu sgt...pas buka pose smlm kawan bek tfon siap nyanyikan lagu brthday...huhu...sedihnya,time kasih...(ingt lagi anda dengan diriku yang jahat ni..hi2)Moga Allah memberkati kalian semue. Alhmdllh..i'Allah dengan peningkatan usie ni moga dilimpahi kerahmatan dan keredhaan,dan moga cek lebih mengenali dunie dan akhirat..dan tabah mengharungi hitam putih kehidupan..i'Allah.

Ri ni gak, cek gan sorang hambe Allah ni dh bertegur sape,hu..berkatnye kesabaran sekali sekale mengalah xpe kan xrugi pn..em...tanpe perbincangan masalah xkan selesai...(mengalah xsemestinye kite yg salah dan sebaliknye) alhmdllh dh baik2 je..Biase la dalam kehidupan kite sebgai manusie xlari dari melakukan kesilapan,asam garam kehidupan..Pahit manis,kelat jatuh hatta bangun sekalipun semuenye ade hikmah disebaliknye. Jangan mudah mengalah dan mengeluh dengan dugaan yang dianugerahkan kepade kite. Selalu berdoa, usaha dan tawaqal i'Allah Allah akn sentiasa disisi kita setiap mase dan ketike. Kepahitan dijadikan sebagai pengajaran, Kemanisan dijadikan sebgai pedoman Moga berkat mengharungi jalan Tuhan...amin.

p/s : 1) Jangan mudah Salah Sangke (Buruk Sangke) terhadap orang lain. Selidiki perkara
sebenar terlebih dahulu,fahami tindakan orang lain sebelum menghukum dan
menyatakan penyataan. ( Don't judge a Book by it's Cover)
2) Selalulah memaafkan sesame kite, jangan berdendam. Pemberi maaf lebih baik dari
yang meminta maaf.


Salam,ill'liqa maassalamah...
Love Allah Care 4 Other,
peace:)

(em..ni dh post yg ke3)

0 comments:

"Always Be There"