Bismilahirahmanirrahim..Assalamualaikum wbt..
Moga Allah lindungi kite walau di mana kite berada..

Sebenarnye saya dah perasan lame perkare ni..tapi biase lah manusia ni degil..buat jugak,nafikan yg benar. Badan tak boleh terime nescafe. Yup..Badan saye memang tak boleh terime nescafe,but still jugak nak minum. Since di universiti lagi..perasan ade kesan pas minum nescafe tapi nak minum jugak..

Ade sorang sahabat saye yg memang tak boleh langsung xminum nescafe..pagi,tengahari,petang n malam mesti nak minum nescafe..kalau xminum xbermaye n macam ade yg tak kene katenye..

Ok..mesti faham yg semua sistem badan manusia tak same. Sakit kepale,sebu..sakit badan..apatah lagi kalau dh penat, n minum nescafe kesannye 2x ganda daripde biase..n this is the same affect after drink nescafe..ok..i will never drink this again..for me..org lain mungkin ok dgn nescafe. After g kenduri kawan di Jerantut.. dengan jalan yg bersimpang siur..cuaca agak panas..saye minum nescafe dalam kuantiti yg agak byk dri biase bile berhenti tadi..n Sakitnye Allah yg tahu..i will never drink this.

Dah tibe mase utk ubah tabiat..kadang - kadang kite tak perasan yg tabiat atau kebiasaan yg kite lakukan itu berikan keburukan walaupun kite rase perkare tu ok atau baik. Walaupun kite dapat menikmati nescafe yg sedap tu dalam waktu yg pendek tapi kite lupe pade jangka panjang. Kesan pade jangka panjang itu kadanh - kadang mengubah segalanya.

Same jugak macam merokok, kite rase rokok tak tinggalkan kesan buruk pade mase sekarang tapi jangka panjang...banyak kesannya, barah hati, gangren..bukan kesan pade perokok shje tapi pde org yg ade disekeliling perokok jugak..kan ?

Ok...ambil pengajaran dari sekarang, saye xnak amik nescafe lagi.May Allah help me..

*Kesannye dua kali ganda, may Allah forgive my sins.. zzZzz.






0 comments:

"Always Be There"