Salam...em...rse mcm dh lame xbalik umah,cadangnye minggu ni cek nak balik umah gan akk tapi disebabkan ri sabtu malam semalam cek de test (midterm) tuk paper Dasar2 Negara..jadi hajat nak balik terpakse ditangguhkan. Rindu kat abah, ma dan adik brdik..ri khamis ri 2 akk tanye smpai 2 kali kate nak balik xnak...huhuhu...bukan xnak balik ngah tapi xleh...

Sampai la ni...rindu sgt2...em...bru nak dail tgk2 abah dh tefon dlu...huhu....seakan2 tahu anaknya tgh gundh gulane sekarang...lepas jgk kerinduan walaupun xsmpat nk ckap dgn ma sebab ma kua gan adik dan akk ke psrye..Abah bru balik di KL, kursus di sne beberape hari..Abah ingat cek balik gan akk ngah cek..tapi tidak...tapi i'Allah klu stdy week ni xde pe2 mgkin balik kot sekejap pn jadila kan..nnti nak cuti sem dh..

Minggu ni agak longgar sikit jadualnye coz tugasan pn dh siap, cume malas je nak bace buku..
huhu....2 minggu g dh nak exm...Moge exm kali ini lebih baik dari sem lepas..i'Allah,yang penting jangan lupe usahe, doa dan tawaqal...i'Allah Allah akan tolong..


ok,solat isyak dlu..
Love myfamily.


Salam,ill'liqa,
peace:)

2 comments:

NuRuLhiDaYani Bt AhmaD said...

salam..em rindu balik lah..hehe..nati x keruan..huhu..em yanie nak baliik sok..hehehehe..doakan selamat sampai ye kakaknda ku..hehe

zakir lazarus said...

di atas dunia hidup manusia tidak pernah dalam kesunyian melainkan ianya berteman bersama 2bodyguard malaikat pencatat amal baik dan buruk, jin qarin, malaikat penjaga pagi dan malam, khadam yang mangangkat doa-doa orang yang mendoakan kebaikan umat islam, doa-doa ibu bapa saudara dan sahabat... dan banyak lagi peneman setia buat manusia..

dalam kubur pulak bagi yang soleh ditemani amal kebaikan yang di ibadatkan serta nikmat barzakh... bagi yang tergelincir juga diteman oleh handsome angel iaitu mungkar dan nankir serta di beri haiwan kesayangan yang akan menyiksa seperti ular sujaul agra dan lain-lain...

manakah nikmat allah yang ingin didustakan...allah mencampakkan adam di dunia dan allah tidak pernah meninggalkan adam dan keturunannya kesunyian walau sehela nafas pun melainkan jiwa insan itu sendiri mensia-siakan sehela nafas tanpa mengingati allah... sesungguhnya manusia itu sentiasa berteman sejak didalam rahim ibu sehinggalah kekal di dalam syurga atau nurakaaaaa!!!!!!!!?

kalau aku jutawan yang terkaya di dunia rasanya nak sahaja mengupah phothographer merakamkan detik detik diri ketika melakukan dosa-dosa agar bila menyelak foto lama-lama terkenang zaman kebodohan ketika melakukan dosa-dosa....

kalau aku dianugerahi kehebatan yang melebihi superman rasanya nak sahaja aku merasuah malaikat raqib dan atiq mencatat yang terbaik sahaja akan amalan diri tetapi title super universal telahpun digondoli oleh mahakarya cinta iaitu Muhammad saw....

kalau aku...kalau aku...kalau aku...., jika ingin menuju kepada allah lenyapkanlah perkataan KALAU kerana perkataan KALAU itu menjerumuskan kepada kelalaian hati dengan banyak berangan-angan kerana angan-angan adalah penyakit hati yang dikuasi nafsu lebih baik banyakkan cita-cita dan merealisasikannya

"Always Be There"