Dapatkan Mesej Bergambar di Sini



Bismillah......
Salam perjuangan semue,moge sihat dan dalam RahmatNya selalu...em..sekarang musim stdy week,bermaksud xlame lagi exm akan menjelme..em...rase cm baru je pas exm sem lepas,kini bertemu lagi..huhu...persediaan?em..xtahu nak ckp pe..blur je,time exm2 cm ni teringat time sekolah dlu samede time spm/stpm..srnk sgt klu time exm...bukan pe, time tu la kite dpt tgk spe leh tlg spe..huhu..kami sllu stdy group,bukan dgn kwn2 rpat sje,p kdg2 gan mmbr2 kls lain pn kami akan berkumpul dan same2 ajar mane yg xfhm...klu time f5 dlu, ckgu pn pn sllu mai hstl mlm2 semate2 wt kls tmbahan tuk kmi...tambahn pulak time 2 kami kat sekolah de guru mude, jadi mudah nak dapat bantuan dari rakan tuk ajar kami2 yang xfaham dalam stdy..
em......seronooknye...klu time f6 dlu pn cm2, kami sllu stdy dlm kls and sme2 ulangkaji, spe yg mahir dlm 1 sbjek 2 die akan volentr tuk ajar kat dpn and begitu la sebaliknya...sme2 tlg-menolong..ajar sekadar yg mampu...lelaki permpuan, sme2 ajar mane yg patut..(nak2 duk hstel mdh berkmpul rmai2) cz kdg2 klu dlm kelas kami xsemuenye dpt fokus, jadi dengan adenya perbincangan mcm ni sedikit sebanyak dapt membantu. Pastu klu tgk yg lain stdy msti kite pn nak stdy sme, jeles la katekan huhu...w'pun xbyk at least dpt la jgk pe yg bace 2..suke duke bersame...dan banyak lagi kenangan2 waktu 2..xdpt ditaipak disini..huhu..Ya Allah,sungguh indah saat tu, kawan2 yg sudah jauh di mata tetapi sentiase dekat dihati...=)

Di universiti, lain plk carenye..huhu..kalian semue sudah sedia maklum keadaannya, tapi mungkin de yang berbeze...kat sini sye mmg xde stdy group, p perbincangan ringkas ttp ade, mungkin sye sndiri yg menyukarkan keadaan atau..huhu, xpe la pe2 pn kne ushe sndiri jgk kan kan?...spe yg ushe die yg akan dpt..kawan2 di sek dan di u pn berbeza...berbeza mcm mne 2?..terpulang utk mentfsir...bagi sye kelainan ttp ade, biase la kan..lain tempat lain coraknye...lain org lain ragamnye..sesukar mane keadaan kite tetap kne ushe kan...(chaiyookk akma !!!) Baru2 ni jgk(9-11 April) sye de menyertai kem KERIS (kem rmje Islam) yg dianjurkan oleh KHAR..em...best jgk..walaupun byk halangan sblm hadir ke prgrm 2 p alhmdllh akhrnye semuenye baik2 shje....sye hadir dgn gelas yg ksg..dan alhamdllh baliknye membawe isi dalam gelas tu...mge2 ia sllu bermanfaat, selalu. em..slot Tadabbur Alam mmg memberi kesan..best, p mngkin blh diperbaiki lagi,p pe2 pn mantap.

Tuk sem ni, tahap kerisauan lebih skt,(setiap sem pn rsau) dgn sbjek yg ade...nk2 subjk isu serntau gan politk dimalysia..mmg thp kebimbangan dlm 91% huhu...sbjk lain pn sme gak (identiti nasional, p'bangunan wilyh, k'mhrn berfikir, reka btk gan kaedh p'yldkan) cume yg 2 sbjek ni lebih skt..huhu...moge Allah memberikan kefahaman, ketenangan dan kemudahan dalam menjawab segle persoalannya nnt, amin. Same jgk tuk kawan2, moge2 kalian tegar dalam menghadapi peperiksaan kelak.

Emm...pe ek nak cite g....lame kan xupdate,huhu...lagipun skrg lptp dh arwah..huhu,sedih..p perkare nak jadi,skrg gune lptp abg...insya Allah luse baru nak mencari yg lptp baru...kwn2 mf di fb sye xleh nk cmmnt cz mslh tknikal..=) time ksh yg sllu mendoakan sye, dan sekarang sye di kampung, ahad baru balik ke tg.malim..doakan perjalanan sye sentiase dlm lindunganNya, amin=) haa..satu lagi, Alhamdllh tuk sem depan sye dapt lagi duk hstel..hihi...syukur..ok la smpai sni dlu, insya Allah pjg umr bertemu lagi di ruangan maya ini...stdy smart...doakan sye rajin utk ulngkaji,huhu...amin=)...


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini



Salam, illa'liqa..
may Allah bless us=)

2 comments:

deekkyy said...

kunjungan pertama...
blognya keren.widgetnya banyak juga..hehe
kalo blog ku sederhana aja..yang penting ramai pengunjunbg..:)
kunjungi balik ya
happy blogging

Nur_Ma"Khairatun Hisan" said...

salam to deekkyy, time ksh atas kunjungan=)blog akk pun serdehane jgk,insyaAllah nnt akk singgh blog adik..em..dh singgh pun..byk cerite menarik...k sme2 berkongsi ilmu utk manfaat bersame..=)

"Always Be There"