Salam...moge kite berade dalam RahmatNya selalu,ceria,(walaupun de yg mendukecitekan)..dan harap semue sht..

Hari ni msuk hari ke2 m'hadapi ujian dunie..yg bernme "peperiksaan"...em..walaupun dh byk kali hadapi p'perikse tpi keadaanye ttap sme..dan mgkin de perubhn skt kot..
mudh2an..em..ri ni de 2 paper pagi dan petang..agak berat jgk..due2 esei..dalam keadaan xbrpe sht..saye ttp gagahi jue..batuk mkin m'jadi2 ditmbh gan selsme..Alhmdllh dugaan..Alhmdllh msh leh berjalan dan menghirup udare yg segar lagi menyegarkan ni..nak xnak kne harngi jgk kan..

paper dasar amat membuatkan saye terkilan sedikit..kerane saye salah jawab..huhu..saye dh bace soaln 2 bayk kali jgk..p dh siap tulis baru saye perasan yg saye salah huraian..yg dikehendaki halangan2 tapi saye jawab kesan2..Astgfrllhazim....(mcm ne leh jdi lagu ni)nak perbetulkan ...
"mase dh tamat sila berhenti menulis"...Ya Allah....

cek xdapt nk bayangkan...20MARKAH???...HatikU sayU...
xde pe yg leh cek wat,dalam hati istgfar banyak2 moge saye dapt lupekan..tapi??huhu...xleh la..p i'Allah boleh..perkare dh lepas...silap saye..dan kecuaian saye sndri xfhm kehendak soaln dgn baik..walaupn dh byk kali bce soalan dan dh tulis kerangke seblm menjawab..dh xde rzki..redha...yang tinggal saye akan tawaqal sepenuhnye..(harap xrepeat,amin..).mungkin de hikmahnye..i'Allah.

Saye ketepikan hal dasar dan kne tumpu plk kat paper negare bangse..saye xbalk hstl js tmpang umah kawan di taman U..panas badan m'jadi2..saye ketepikan..negare bangse lectrr just tumpu pade soalan tutorial (present group) yang kami wat..kebanyakn tumpu pade soaln 5,6 dan 10..dan mungkin MU dan Persekutuan masuk..dan tajuk presnt group saye mmg xdisentuh langsung..

Bile tgk soalan p'bentukan dan pembinaan negare bangse..Alhmdllh,2 je yg dapat saye ucapkan..soaln no 10 masuk and tajuk present group saye yg masuk,w'pn xbce sgt..saye masih ingat time presnt ri 2..(w'pn prsent tngkap muat je..hi2..)tuk paper ni Alhmdllh tenang saye menjwabnye..dan saye sempat wat kesimpln...!!..sampai habis..huhu..selalu xckp mase..Alhmdllh walaupun saye duke tuk paper dasar..Allah masih kasihkan saye dengan mmberikan ketenangan pade saye tuk jawab paper ngre bangse tadi..Terima Kasih Tuhan.huhu...kite dh usahe skrg doa dan tawaqal.

Saya harap kawan2 yg sedang menghadapi peperiksaan,sentiase tabah, sabar dan usahe selalu..jike kite tension time ni..selalu ingat Allah dan ini ujian yg perlu kite tempuhi dgn sebaiknye..Moge Allah sentiase memberkati kite semua dan diberikan kefahaman,ingatan yang baik selalu..jaga diri semue...


p/s: - Bace soalan dengan baik dan faham dgn betul..
- Mulekan menjawab dengan Bismillah...and Doa..

"Sesal Dulu pendapatan Sesal kemudian tak bergune lagi"..



Salam Perjuangan,
ill'liqa...peace:)

2 comments:

Duan said...

takpe²..
yg sudah tu biarkan sudah..
janji da try yg terbaek, dan jgn pulk ulang kesilapan same..
haha

Nur_Ma"Khairatun hisan" said...

Salam...em..satu p'gjran yg xdijngke..i'Allah...
huhu..

"Always Be There"